Saturday , April 13 2024

Cephalgy – Moment Der Stille

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, Out Of Line, betyg: 0]

Det som karaktäriserar enmansprojektet Cephalgy är i första hand Jörg Göhlers sång. Det känns ofta som att han är på idoluttagning och tvingas sjunga rätt upp och ner, utan effekter. Vilket ger en rätt hård och personlig känsla. Något annat som är typiskt för Cephalgy är att musiken ofta har lite demokänsla, som om den är lite ofärdig. Och detta låter ju inte så bra, i alla fall inte i text, men det funkar över förväntan på skiva. Vilket är huvudsaken.

“Moment Der Stille” är en generös 9-spårs EP med tung ebm i 40 minuter. Utom i slutet, då musiken drar lite åt gothrocken. Nytt och gammalt varvas och jag slås av hur melodiösa och finstämda många av spåren är, kantigheten och råheten till trots. Cephalgy har med “Moment Der Stille” lyckats sätta samman en perfekt platta för såväl party som fest.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …