DJ Emerson – Max Bass (Volume 1)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[album, Microfon, betyg: 4]

Jag är en stor beundrare av minimalistisk och sparsmakad musik, vare sig det rör sig om Erik Saties finstämda pianokompositioner eller DAF:s klockrena basgångar. Av (troligtvis?) samma anledning uppskattar jag att gå ut och svänga mina lurviga till minimalistisk techno. En industrilokal i Berlin eller München, en duktig DJ och hård, elektronisk musik utan fjolliga allsångsrefränger på dansgolvet – verkligen inga dåliga förutsättningar för en trevlig kväll!

DJ Emerson från Berlin gör minimalistisk tech-house, och vet definitivt vad han pysslar med. Det är hårt, kallt, sparsmakat och medryckande. Klockan 02.00 skulle jag mycket gärna ta några danssteg till det här, i alla fall om de yttre förutsättningarna stämde.

Hemma i stereon tenderar det dock att bli ganska tjatigt. Med undantag av det smått briljanta spåret “Boy Got Bass”, som leder tankarna till både Joey Beltram och John Dahlbäck, är Max Bass (Volume 1) faktiskt för minimalistisk och dansinriktad för att riktigt kunna avnjutas i större doser.

För hemmalyssning blir det därför blott betyg 4, men fördubbla poängen om du är DJ och har ett (öppetsinnat och modernt) dansgolv att fylla.

Om Webbmaster

Kolla även

Strange Tales

Strange Tales om samarbetet med Toril Lindqvist från Alice In Videoland

Lustans Lakejer och Strasse samlas för en ikonisk kväll på Pustervik i Göteborg den 8 …