Wednesday , May 22 2024

Puissance – Grace Of God

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Equilibrium Music, betyg: 8]

Puissance är ett svenskt neo-klassiskt industriband med ett förflutet hos Regain Records och Cold Meat Industry. Sedan förra fullängdaren ligger gruppen på Equilibrium. Utan att tidigare ha hört dem, måste jag medge att jag känner mig smått golvad av den melodiösa, tämligen varma, men samtidigt mörka musik som svämmar ur högtalarna och målar bilder i mitt inre.
Sången och körarrangemangen är inte helt olika dem i Laibach och atmosfären är tryckt, ödesmättad och hotfull, utan att gå överstyr och bli ogenomtränglig eller jobbig att ta del av. Det kanske låter konstigt, men Puissances nya album påminner mig samtidigt om en industriell motsvarighet till Pink Floyd eller något av Roger Waters utsökta soloalbum. Möjligen kunde man önska att duon som skapat den här vackra, storslagna och dramatiska musiken, hade vågat experimentera lite mer och kanske även varierat låtarna i större utsträckning tempomässigt, men för övrigt är detta en sublim upplevelse att ta del av.
Fredrik Söderlund och Henry Möller som skapat Grace Of God har gjort ett utmärkt jobb. Det finns en tanke med albumet och den fungerar hela vägen. Det var tre år sedan herrarna gav ifrån sig en fullängdare senast och jag hoppas att det inte tar lika lång tid till nästa. Ett annat önskemål är att Puissance och Grace Of God får den stora publik bandet och skivan förtjänar.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …