Liquid Divine – Black Box

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Infacted Records, betyg: 6]

Liquid Divine är en rätt ny bekantskap för mig. En och annan låt i samlingsskivs- eller remixsammanhang har passerat mina öron, men jag har nog aldrig direkt uppmärksammat den tyska duon. Därför blir Black Box en erfarenhet helt utan förutfattade meningar.

Musikaliskt är Liquid Divine rätt svåra att etikettera. Gruppen spelar någon sorts obestämbar och ogreppbar electropop som man till en början inte riktigt vet vad man skall ha den till. Dans? Laga mat till? Sex? Åka hiss? Inte heller textmässigt bjuder Liquid Divine på några lätta lösningar då de ofta elektrifierade rösterna många gånger är exerciser i knepiga ord och kraftfulla formuleringar.

Men efter ett tag börjar musiken få mig i sitt grepp. Jag blir nästa hypnotiserad och förtatt i trancetillstånd. Black Box böljar fram som en musikalisk hinna mellan dröm och verklighet. Den triggar min fantasi, och om jag blundar ser jag häpnadsväckande sagor, världar och öden passera. Mörkret och mystiken är Liquid Divie signum, samtidigt som de suggestiva och fängslande mellantempomelodierna för tankarna till artister som mind.in.a.box och moderna Covenant.

Och plötsligt hittar jag det perfekta användningsområdet för Black Box, vid sidan om av flummig meditation. Plattan är det givna valet för läsning, framförallt av sci-fi eller fantasy. Bättre soundtrack till skrivna drömma går nog knappast att hitta.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …