Wednesday , April 17 2024

The Horrors – Strange House

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Loog / Universal, betyg: 0]

Brittiska kvintetten The Horrors har årets största kråkbofrisyrer, svartaste kajalögon, spetsigaste myggjagare och tajtaste stretchjeans. De säger sig göra “psychotic sounds for freaks and weirdos” och har bandmedlemmar som kallar sig Spider Webb och Coffin Jones. Deras låtar är en blandning av sextiotalsgaragerock, punkrock, surf och tidig goth. Sångaren Faris Rotter sjunger om Jack the Ripper, Ramones-Sheena och sin handsksamling till skräckfilmsorglar och skräniga gitarrtoner som alstras av hemmagjorda distpedaler. På pappret är The Horrors en ren gothpastisch, men deras musik känns underligt nog riktigt fräsch trots uppenbara referenser som Damned, Cramps och Ramones.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …