Molia Falls – A Support Entry Title EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Trust Hill North Recordings, betyg: 5]

Det är inga märkvärdigheter Molia Falls pysslar med egentligen, men så här när vårsolen skiner och dagarna börjar bli varmare igen, känns A Support Entry Title Ep behaglig att lyssna till. De fyra herrarna Simon Koudriavtsev (trummor), David Johansson och Carl Unnerman (gitarrer) samt Magnus Göransson (bas) bjuder på instrumentalmusik i lika många spår som bandmedlemmarna är många. Det är stillsam musik som inte för den skull står stilla. En lätt vemodig atmosfär kryper fram ur låtarna, ungefär som när damm virvlar upp på körbanorna, nu när snön är försvunnen. Gitarrerna lyfter fram melodierna och även om jag betvivlar att den här skivan kommer hamna i cd-spelaren överdrivet ofta framöver, så är plattan fin som bakgrundsmusik eller att bara lämna verkligheten till en liten stund då och då.
Jag påminns lite om Durutti Column när jag hör låtarna. Mycket mer finns inte att tillägga.

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …