Controlled Collapse – Injection

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Noise Terror Production / Dependent, betyg: 8]

Polen kommer starkt som land inom den elektroniska scenen, och senaste tillskottet Controlled Collapse stärker nationens aktier på området.

Musikaliskt levererar Controlled Collapse härligt hård electro-industri som för tankarna till såväl Sucidal Commando som God Module, men ibland också till exempelvis Diary Of Dreams när inslaget av dark electro dominerar. Tungt och brutalt, men samtidigt med melodi och harmoni. På något sätt är musiken märkligt iskall och brännhet på samma gång. Som tonsatt lömskhet, vilket är rätt fascinerande. Ofta tröttnar jag efter ett tag på den hårdare skolan inom ebm eftersom den ofta tenderar att bli alltför monoton, stökig och trist. Men der gäller inte för Controlled Collapse som varierar både melodier och sång varför ansträngningen ger det resultat att varje låt känns som en ny upplevelse istället för en upprepning av föregående spår. Som bonus innehåller plattan också två lyckade gästspel på sång av Wendy Yanko från Flesh Field och Darrin Huss från Psyche.

Det är bara att konstatera att “Injection” redan gått varm i steteron och att jag kommer att slita på den ytterligare ett bra tag framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …