Infected Mushroom – Vicious Delicious

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[album, BNE, betyg: 7]

Ytterst få grupper inom den psykadeliska trancescenen är förunnade att nå ut till en större mängd än den vanliga skaran fans. Och det är en rätt kräsen skara. Infected Mushroom fick rätt mycket skäll redan när dubbelplattan Converting Vegetarians kom 2003, då den andra skivan innehöll soft och experimentell electronica (den bästa skivan hela 2003, enligt undertecknad), för trots att den första skivan innehöll psytrance av den sort som de brukade hålla sig till så nådde den inte upp till deras storverk “The Gathering” och “Classical Mushroom”. Men där de kanske förlorade ett fan fick de två nya. Och med 2004 års “I’m The Supervisor” så lyckades de bli det största bandet inom goa och psykadelisk trance, de som var på Arvikafestivalen 2005 är nog helt med på noterna.

Det som gör “Vicious Delicious” till en lite annorlunda skiva är de kombinerar deras två stilar på en och samma skiva. De elva spåren representeras av åtta trancespår och tre mer experimentella electro/rock-spår. Men det ger skivan sin styrka. Det maler inte bara på i vanlig anda utan den andas frisk luft hela tiden utan att på något sätt förstöra för sig själv. Bandets största styrka är att de hela tiden lyckas överträffa sig själva. De som stävar efter att få en ny skiva i samma anda som tidigare nämnda mästerverk kommer självklart att bli besvikna, men det är så det fungerar. Infected Mushroom har lyckats med något som inga andra grupper inom denna genre gjort tidigare, de har gått ifrån att ha varit ett givet namn på en rejvfest till bara ett givet namn på en… fest.

Special Place, Heavyweight och titellåten är tre exceptionellt bra spår som står sig starkt mot deras backcatalogue. Och faktum är att hela skivan står sig väldigt bra emot konkurrensen på den hela dansscenen, mestadels för att den ständigt överraskar och hela tiden ligget ett par steg före alla andra.
Jag rekommenderar varmt denna skiva.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …