The culture in memoriam – Abolish History. This is our story

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, A West Side Fabrication, betyg: 6]

A West Side Fabrication kan man alltid lita på. När dom släpper nytt är det nästan alltid bra.
The culture in memoriam är en 21-årig kille som egentligen heter Victor Håkansson och kommer från Trelleborg. När jag tänker efter är han nog den första musiker jag känner till därifrån. Tydligen har han redan släppt en debut med namnet “Nietzsches ex”, men den har jag missat.
Uppföljaren är dock en trevlig historia där Victor spelar pigg och charmig sned-pop i trakterna av The Plan och Timo Räisänen. Åtminstone om man går efter falsettsången. Musiken består ofta av en försiktig gitarr, som inte sällan växer ut efterhand till bråkig och bångstyrig teateraktiga toner. Inte omistligt, men lekfullt och vitalt.

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …