Saturday , June 22 2024

Dr Norton – Your plot. The Prison, My Escape

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, GoKart Records, betyg: 7]

Okay, den här doktorn är snarare retro än nyskapande och om jag nämner tidiga Rolling Stones, Flaming Groovies, The Clash, The Hives, Dead Boys och otaliga gitarrbaserade indie- och garagerockband så fattar ni åt vilket håll det lutar. Gruppen, baserad i Berlin, kan sin genre och med gitarr, bas, trummor, moog, orgel, lite trumpet och givetvis sång har den gode doktorn lyckats skapa ett rätt charmigt och hyfsat varierat album. Elva låtar får varsin genomkörare på Your Plot, The Prison; My Escape och många av dem fäster i medvetandet tämligen snabbt. Kanske för att igenkänningsfaktorn är stor på många håll, vilket är rätt naturligt. Det går knappast att göra något nyskapande av sån här basisk rockmusik längre.
Däremot går det utmärkt att klä de slitna ackorden i nya refränger, att plita ihop nya texter på gamla teman och framföra dem som om livet hängde på det. Och på så vis få dem att låta fräscha. Fullt så seriösa låter dock inte Dr. Norton att man luras tro att de skulle dö om de inte finge rocka. Men lik förbaskat bjuder bandet på musik som lyser upp världen en stund och detta är absolut givande underhållning med bra stuns, sväng och rock n roll-hjärta. Ibland behövs det inte mycket mer för att man ska må bra och få ölen att smaka godare än tidigare. Dr. Norton räddar inga liv, men medicineringen gör en glad.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …