Saturday , April 13 2024

Luke Slater – Fabric 32

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Behrang Kianzad)

[album, Fabric, betyg: 6]

Ett persiskt ordspråk lyder – fritt översatt – död elefant är värd lika mycket som levande. Nu är Luke Slater lyckligtvis inte död utan alive and well and living in Germany, men det är länge sedan han var aktuell med en mix-skiva, och därtill på legendariska bolaget Fabric och deras omtalade mixserie. Luke Slater hör till den brittiska scenens mest betydande producenter av electro och skruvat techno sedan 1989. Han är känd för sin syntflammande electrobasgångar och därför är det med volymknappen inställt på “låg” som mixskivan Fabric och det var där knappen befann sig till fjärdespåret Brain Freeze av relativt okända Tres Demented – mer känd som Carl Craig – skrek efter uppmärksamhet. Det är en utmärkt mixskiva rent tekniskt, och har fördelen att den presenterar en rad mindre kända artister som tillför electro och techno dubbelt så mycket mer än sina hypade gelikar. Att han spelar på Alphabox i den virtuella världens senaste sensation Second Life är ett tecken på hans allmängiltighet. Den perfekta förfestskivan!

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …