V/A – 8-Bit Operators

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Astralwerks, betyg: 7]

Man har hört ett antal Kraftwerk-covers genom åren med skiftande kvalitet. Splitternya 8-Bit Operators utgör inget undantag när handlar om kvalitet, däremot innehåller den nog de roligaste och mest uppfriskande versionerna jag hört, om inte någonsin så i alla fall på mycket länge. Som titeln antyder är det artister inom 8-bitarsfältet som med liv och lust låtit klassiker processas genom gamla datorer och spelkonsoler för att få ge dem helt nya skepnader. Och inte helt oväntat gör sig Kraftwerks musik utmärkt som chiptunes. Ibland blir det nästan svårt att inte ställa sig upp applådera uppfriskande tolkningar, som exempelvis David E Sugars “Radioactivity” och Bit Shifters “Antenna”. Även de legendariska svenska artisterna Covox och Role Model gör föredömliga insatser med “Computer Love” och “Showroom Dummies”. 8-Bit Operators är en guldklimp för såväl Kraftwerk-fans som bitpop-entusiaster.

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …