Saturday , October 1 2022

Velvet Acid Christ – Lust For Blood

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Metropolis Records, betyg: 7]

I gränslandet mellan mörk industri, EBM och gothrock håller Velvet Acid Christ hus. Svävande ljudlandskap och pumpande rytmer dominerar Bryan Ericksons värld. Den framviskade sången är en del av ljuden, snarare än förmedlare av lyrik och gruppen har existerat i 17 år nu. Erickson är dess eviga hjärta och hjärna. Det är han som skapar den spöklika, närmast dimmiga atmosfären på Lust For Blood och det är han som i “Disconnected Nightmare” visar att Velvet Acid Christ även kan åstadkomma skönhet. Tyvärr når inte alltid tanken fram genom dimmorna, men det hindrar inte hjärtat från att pumpa inbjudande i andra spår. Ett intressant, men icke fulländat soundtrack till din inre skräckfilm.

Om Webbmaster

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate samarbetar med Richard Oakes från Suede

På nya singeln med svensk/skotska Unify Separate gästar ingen mindre än Richard Oakes från Suede. …