Vienna Heat – A Wall Around Your Head

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Stardust Management, betyg: 6]

Anders Elowssons röst påminner om glamrockaren Jobriaths. Tydligast hörs likheten i inledande pianoballaden “Oh That´s Life” som dessutom är starkast av låtarna här. A Wall Around Your Head är Växjöbandet Vienna Heats andra ep. Den består av två lugnare och två rockigare låtar. Bandets 60-talsinfluerade pop är trevlig, om än inte hyperoriginell. En hel del orgel förekommer och i avslutande “Save Me” tangerar bandet gammal Dylan, med munspel och allt. Främst är det dock Elowssons egensinniga stämma som skiljer Vienna Heat från de många kollegorna inom genren. Den unga gruppen är således mycket lovande. Håller de sig borta från de förutsägbara greppen framöver kan mycket intressant hända.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …