Thursday , September 28 2023

Vienna Heat – A Wall Around Your Head

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Stardust Management, betyg: 6]

Anders Elowssons röst påminner om glamrockaren Jobriaths. Tydligast hörs likheten i inledande pianoballaden “Oh That´s Life” som dessutom är starkast av låtarna här. A Wall Around Your Head är Växjöbandet Vienna Heats andra ep. Den består av två lugnare och två rockigare låtar. Bandets 60-talsinfluerade pop är trevlig, om än inte hyperoriginell. En hel del orgel förekommer och i avslutande “Save Me” tangerar bandet gammal Dylan, med munspel och allt. Främst är det dock Elowssons egensinniga stämma som skiljer Vienna Heat från de många kollegorna inom genren. Den unga gruppen är således mycket lovande. Håller de sig borta från de förutsägbara greppen framöver kan mycket intressant hända.

Om Webbmaster

Kolla även

The Mobile Homes, 2023

The Mobile Homes släpper sitt åttonde album – TRISTESSE!

2021 släpptes det hyllade albumet Trigger efter ett längre uppehåll. Nu följer bandet upp med en av …