Thursday , July 25 2024

Alexi Delano aka A.D.1010 – Stories Of An Alien Brother

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Behrang Kianzad)

[album, Harthouse Mannheim, betyg: 6]

Det är sannerligen svårt att bli profet i sin egen by, varför Alexi Delano aka A.D.1010 är mer känd utanför landets gränser än inom. Den New York baserade technoproducenten gjorde sig ett namn i mitten på 90-talet genom samarbetet med Jesper Dahlbäck under namnet ADDJ och har på senare år ryckt fram som en av Sveriges största bidrag till den något djupare, mörkare och electrobetonade technon. Det anrika Bolaget Harthouse samlar nu frånsett Alexi Delano även storheter som Joel Mull, Özgur Can och John Dahlbäck, jämte det nya svenska stjärnskottet Zoo Brazil. Alexi Delanos sound hör till de äldre i detta unga gäng och de som gillade gamla hybrid och svek lär inte bli besvikna, så länge de har förstått att techno år 2007 andas mer synt än något annat. Albumet Stories Of An Alien Brother är precis lika futuristiskt som det låter med gott om roliga samples – men trots klubbdängarna “Space for Bass”, “What´s Your Number” och den magnifika “Join Us” så räcker helheten inte till mer än slutbetyget som är “väl godkänt”.

Om Webbmaster

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …