The Higher – On Fire

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[album, Epitaph Purchase, betyg: 5]

Ja, det var väl bara en tidsfråga innan Emo och soulpop skulle förenas i någon form av dansgolvsexplosion. Amerikanska The Higher är här för att få tjejer såväl som killar att dansa bort sina tårar till musik som får mig att tänka på en liten vacker amerikansk småstad.
Vid en första anblick trodde jag att detta skulle vara rätt torrt och trist, men efter att lyssnat igenom hela skivan så känns den faktiskt rätt okej. Låtar som “Popsong” och “Guts” skulle lätt kunna platsas i favoritserier som Scrubs eller OC.
Dessa fem unga grabbar skulle må bra av lite mer erfarenhet och kreativitet, men de har något på gång.
Betyget blir klart godkänt i alla fall. Nu hoppas vi på en starkare urladdning nästa gång.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …