Enter Shikari – Take To The Skies

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Ambush Reality, betyg: 5]

Engelska Enter Shikari har sin grund i hardcore och postpunk, men tycks släppa in bitar och skärvor av allehanda genres i sina skapelser. Ibland vrålas det som tusan och trummorna öser järnet, såsom vi är vana vid från diverse hardcoreband. Men med en synthspelare i gruppen, lugna partier, sångkörer och ibland nästan trallvänlig pop, blir Take To The Skies en rätt krånglig historia att beskriva. Här och var får man emo-känsla, på andra ställen electro-atmosfär och precis när man vant sig vid det ena slår bandet till med det andra och vice versa. På sätt och vis är det rätt kul. Det är åtminstone roligare och mer intressant att höra på Enter Shikari än på de flesta rena hardcoregrupper, som i regel nöjer sig med att spotta ur sig endimensionella aggressioner och tonårsångest.
Enter Shikari försöker åtminstone ta det hela längre än så och göra något mer varierat av sina grunder. Men samtidigt är resultatet inte helt lyckat. De tvära kasten och fusionerna är för många, de dödar låtarna lite för ofta och Take To The Skies känns mer som ett olagt puzzle med bitarna spridda i ett virrvarr, än en färdig skapelse. Nu är detta bandets debutalbum, efter några singlar och ep:n, så chansen finns givetvis att gruppen får ordning på alla sina idéer och influenser framöver. Till dess orkar jag bara med dem i mindre portioner.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …