Saturday , April 20 2024

Asombria – Base II

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Godagatt Records, betyg: 4]

För nio år sedan var Göteborgsgruppen Encounter nominerade till bästa nykomlingar på SAMA (Swedish Alternative Music Awards). Bandet spelade in ett album och två singlar. Därefter blev det tämligen tyst, men Hanna Jonsson och Leif Genberg fortsatte att skapa musik och nu kallar sig paret för Asombria. Base II är deras debutalbum under det nya namnet och det är med blandade känslor jag lyssnar igenom cd:n.
Musiken som framställs är en lättlyssnad, ytlig, men samtidigt proffsig electropop, ofta med technotrummor som spikar fast stadiga rytmer till lättsamt svävande melodier. Hanna sjunger relationsbaserade texter medan låtarna flyter fram, behagliga men maskinella, som om alltihop vore programmerat av en dator. Det här är ofarlig underhållning för en publik som inte vill engagera sig eller uppleva något starkt känslomässigt. Jag finner inget djup i Base II, inget vågat, okonventionellt eller spännande. Det är mainstream-electronica för de som nöjer sig med att ha något att dansa till eller för de som har behov av bakgrundsmusik som inte sticker ut. Men det är inte dåligt framfört, rent tekniskt. Däremot har jag trots flertalet lyssningar inte hittat någonting som sätter sig och därmed känns Base II väldigt ointressant för min del. Den här musikformen kräver catchiga refränger och melodier. De hittar jag inte.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …