Wednesday , May 31 2023

Hearts Of Black Science – Empty City Lights

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Club AC30 / Border, betyg: 7]

Göteborgska duon Hearts Of Black Science spelar en skön shoegaze-pop-electro blandning. Musiken är märkligt nog enormt pampig och på samma gång blygsam och intim. Och skönt vemodig. Jag behöver bara lyssna på singeln en gång för att ta dessa gossar till mitt hjärta. När singelns tredje och sista spår dessutom är en ljuvlig remix i bästa Mesh-stil så kan jag inte annat än hylla den här singeln. Alltihop är så bra, och det känns bra att veta att en fullängdare väntar runt hörnet.

Hearts Of Black Science är helt klart på väg mot ett genombrott. Hoppas jag. Allt annat skulle vara orättvist.

Om Webbmaster

Kolla även

Febern och Rebecka Digervall – “Ingentinget”

Nu över till ett intressant samarbete.  Bakom maskinerna hittar vi Erik Gotfredsen och Anton Jonsson …