Corrosive Sweden – Wanted

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, , betyg: 7]

Corrosive Sweden bildades i Iggesund 1997 och Wanted tycks vara gruppens femte demoutgåva, om jag har fattat saken rätt. Wanted är en fullängdare som går att köpa från bandets hemsida för 50 spänn och det kan ju vara vits om ni har behov av lite tung hårdrock med dragning åt Metallica. Främst är det kanske den kraftfulla sången som ger den associationen, men musiken är inte mil ifrån heller. Emellanåt känns det som att Corrosive Sweden trasslar till sina låtar onödigt mycket, men när bandet släpper loss på allvar som i “A week of a day” och “Race” blir det ett jävla tryck. Genom att växla mellan lugnt och tungt på andra låtar uppnås dessutom en dynamik som bevarar lyssnarintresset.
Sologitarristen bör också nämnas för han kan verkligen överraska med de snyggaste urladdningar, vilket han vid flera tillfällen också gör här. Faktum är att jag tror att Corrosive Sweden har goda möjligheter att signa på ett skivkontrakt med hjälp av den här plattan. Melodierna kunde kanske vara aningen starkare här och var, men i det stora hela funkar de bra och det fläskiga trycket är synd att klaga på. Betänker man dessutom att Corrosive Sweden har fyllt Wanted med elva spår utan att sjunka ner i minsta svacka, så kan jag bara konstatera att det är förbaskat bra jobbat av ett osignat band. Extremt lovande, utan tvekan.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …