Mortyfear – God´s Skin

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Darwin´s Scars Records, betyg: 4]

Hur många dödsmetalband behöver vi egentligen där sångaren viskskriker fram sina “ondskefulla”, mörka texter? Hur många behöver vi som lirar konventionellt med blastbeats, små melodisnuttar och massa tempobyten i var och varannan låt? Mortyfear från Seinäjoki i Finland är ännu ett av dessa kompetenta men intetsägande band. De skriver låtar som heter “Golden shower”, “Kingdom of sperm”, “Blood, sperm, speed and hate” och “Pedophile guards of paradise”. Något texthäfte medföljer inte och jag hör inte vad Sami Kaste sjunger, så om bandet har något vettigt att säga om dessa mindre delikata ämnen går icke att förtälja.
Mortyfear har spelat in några demos, en promo cd, de har medverkat på ett par samlingsplattor och delat på ett splitalbum med Achren från Glasgow, men God´s Skin är elakingarnas debutalbum. Dock har bandet existerat sedan 1999, då under det förvillande lika namnet Mortifier. Vad som förvånar är att de under sina sju år som grupp inte har hittat någonting som skiljer dem från mängden. Jag kan inte höra någonting personligt eller utmanande på God´s Skin. Trots att bandet gör vad de ska musikaliskt känns själva upplevelsen av plattan tämligen andefattig. Någon med lägre krav på egensinne kan säkert uppskatta den här utgåvan, men själv blir jag mest uttråkad av fantasilösheten.

Om Webbmaster

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …