The Gordon Project – Better Life

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Demo, betyg: 7]

Säga vad man vill om den här Borås-trions tredje demo, men den är fanimej charmig. På omslaget ser man (en fejkad bild av) gruppen som barn med leksaksgitarr och grejer. Baksidan består av en bild på hur de ser ut nu. Kolla in detta, bli på gott humör och sätt sedan på skivan (den kan laddas hem gratis från bandets hemsida www.theGordonProject.com) och ta del av de snabba, korta, melodiösa poppunklåtar gänget har lirat in i replokalen.
Det ljudmässiga resultatet är oväntat bra och även om låtarna skulle bli lättare att minnas om de var längre, så är de energiska, melodiska och trevliga att lyssna till. Bandet låter dessutom tajt, basisten och sångerskan Ema Sjöstrand har en ljus röst som säkert kan dela upp lyssnarna i för och emot, men gillar du X-Ray Spex till exempel så lär Ema gå hem. Hennes sångstil påminner om Poly Styrenes, men Ema är säkrare.
Finns det något vaket punkbolag där ute i buskarna någonstans, så är det ett hett tips att signa The Gordon Project innan någon annan gör det. Det här bandet lär kunna dra igång en vild pogo på dansgolvet och de lär inte nöja sig med att spela in demos i all evighet.

Om Webbmaster

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …