Kloq – Were Just Physical

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[ep, Out of Line, betyg: 7]

Kloq är ett enmansproject bestånde av den rutinerade och meriterande Oz Morsley. Känd bland annat som producent, Dj och medlem av det nedlagda bandet Emperion som bland annat mixat Prodigys “Firestarter”. På denna första release har Oz till sin hjälp Douglas McCarthy och Greg C.

“Were Just Physical” är en tuff låt. Det är synthpop med ett riktigt hårt skal och attityd med en rejäl spets. Grunden i “Were Just Phsysical” byggs upp runt hårda beats och Douglas McCarthys råa stämma. Oz som tidigare använt sig av Douglas stämma, hittar en perfekt balansgång, och får ut full kraft av Nitzer Ebb-sångaren. Oz väljer även att blanda in en gnutta dansbeat som faller väl på plats. Tre mixar av huvudspåret samt b-sidan “Push It” ger mersmak av vad som komma skall.

Kloq kommer att agera förband på Combichrist stundande turné, men tyvärr får inte Sverige äran av ett besök eftersom Kloq inte följer med hit.

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Side Grinder – analog råhet och naket historieberättande

Agent Side Grinders nya album, Jack Vegas, har färgats av den amerikanska beatnikrörelsen och är …