Wednesday , July 24 2024

Velvet Acid Christ – Wound

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, Metropolis, betyg: 5]

EPn “Wound” är hämtad från electro/ebm-akten Velvet Acid Christs senaste album “Lust For Blood”. Titelspåret “Wound” återfinns i tre remixade versioner där “Vivisected Mix” slår ut de andra alltför tråkiga mixarna med ljusår. Vilket kan tyckas märkvärdigt eftersom sången har plockats bort på just den versionen. Men i gengäld har sången bytts ut mot speakerröster som dokumenterar det lidande djur tvingas utstå i olika djurförsök. Hela EPn är ett stöd för Animal Rights, och jag har svårt att tänka mig att någon som är normalt funtad kan lyssna på berättelserna utan själv vilja gå ut på gatan och högljutt protestera.

Av skivans övriga två spår är det bara “The Figurehead” som är värd att nämnas. Även om det är i det närmaste är omöjligt att uttyda vad som sjungs så är den en pärla i sitt långsamma och lite sneda vemod. En äkta b-sides pärla med andra ord eftersom låten är unik för EPn.

Trots ett par höjdare är ändå helhetsintrycket lite beige. Med tanke på det politiska ställningstagandet hade jag velat ha lite mer jävlaranamma. Nu blir det mer en ilsken morrning. Vilket självklart är bättre än inget alls, men i alla fall. Djurrättsaktivisterna har i alla fall fått ett tungt stöd i “Wound Vivisected Mix” som ensam är anledning till ett inköp.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …