Chasing Charlie – Chasing Charlie

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Demo, betyg: 5]

Ingen som helst info medföljde den här singeln, men via nätet visade det sig att det här bandet kommer från Huddinge utanför Stockholm och att detta är damernas femte demo. Två låtar bjuds det på: “Let´s not ever go to sleep” och “Gap in time”. Överdrivet originellt är det inte i något av fallen, men potential finns. Det känns som att Chasing Charlie ligger i ett mellanläge mellan tämligen konventionell punk och tyngre (hård) rock. Jag har inte hört gruppens tidigare inspelningar och inte heller sett dem live, så efter bara två låtar är det är svårt att förutspå tjejernas musikaliska framtid. Men vad jag spontant känner är att de behöver hitta en identitet, något som skiljer dem från mängden och möjligtvis även att de bestämmer sig för ifall de vill kategoriseras som punk, pop eller hårdrock. I vilket fall som helst behöver de mejsla fram starkare melodier och riff. Energin, viljan och kompetensen att lyckas finna där. Nu saknas det bara en plan, ett mål och hårt jobb för att nå fram.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …