Saturday , April 13 2024

Midnight Scraper – Fast side, slow side

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Popmate/ SonyBMG, betyg: 6]

Plötsligt saknar jag det amerikanska sleazerockbandet The Quireboys nåt enormt. Debuten “A bit of what you fancy” från 1990 var en uppvisning i klassisk, svängig sydstatsrock. Plattans låtlista är som en enda lång njutning: “Hey you”, “Sex Party”, “There she goes again”, “7 O´ clock”, “I don´t love you anymore”…
Redan vid uppföljaren “Bitter sweet and twisted” från 1993 kändes det som att gruppen gjort sitt, men skitsamma. Det var kul så länge det varade.
Andra band som rört sig på samma musikaliska våglängder är Rolling Stones, svenska Diamond Dogs och Black Crowes – och nu Midnight Scraper. Vi snackar 70-talsosande, svängig rock´n´roll med piano, höstrån i hatten och rejäla boots.
Det här bandet kommer från Sala och består av ett gäng 22-åringar som bor i ett kollektiv. Precis som titeln på detta debutalbum antyder har plattan en röjig och en lugnare “sida”. Och det låter riktigt bra. Inte så nyskapande kanske, inte lika direkt och pang på som på Quireboys debut, men svängigt, klassiskt och helt okej. Partymusik som ska avnjutas med en öl i näven.
Inget som förändrar liv men riktigt trevligt.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …