Wednesday , April 17 2024

Eternal Majesty – Wounds Of Hatred And Slavery

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Candlelight Records, betyg: 5]

En portion black metal, serverad av svartsminkade fransmän och med den väsande Navint i spetsen kanske? Tja, pardonlösheten kan man inte klaga på i alla fall. Här finns inte tillstymmelse till inställsamhet eller flirtande med kommersialismens gudar. Det är rakt på sak, konventionellt så det förslår och föga överraskande. Likafullt tilltalas jag av det primitiva sväng som uppstår i låtar som “The return of frozen wind” och “Under hate red star you born”. Å andra sidan finns det gott om utfyllnad här också. En hel del låtar rusar bara förbi som ett meningslöst vrål från underjorden. Under dessa perioder flyr koncentrationen någon annanstans, men i spår som “The last march of the crucified” fungerar den ödsliga atmosfären väl och när en melodi som den i “Through the mist” dyker upp märks det att Eternal Majesty kan när de vill. Annars är ofta både melodier och texter av tämligen underordnad betydelse här. Eternal Majesty har existerat sedan 1995, Wounds Of Hatred And Slavery är deras tredje fullängdare, men de har även ett gäng demos, splitplattor och en mini-cd i bagaget. Jag vet inte vilken status bandet har bland de inbitna black metalfansen, men produktionen är snygg och gillar man stuket mer än vad jag gör så kan det säkert fungera. Själv nöjer jag mig med att plocka russinen ur kakan och kastar resten åt hundarna på golvet.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …