Wednesday , April 24 2024

X-Perience & Midge Ure – Personal Heaven

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Major Records, betyg: 6]

Åhh, vad jag har längtat efter att få höra Midge Ure igen. För mig är han en ikon, en symbol för allt som var bra under min uppväxt, där framförallt Ultravox, men också Visage (trots att han inte sjöng där), var de största idolerna. Soloplattorna efter Ultravox avslut var väl sisådär, men Midge har ändå alltid varit Midge.
När han nu åter dyker upp i mitt liv är det som gästvokalist på X-Periences singel “Personal Heaven” där han sjunger duett tillsammans med Claudia Uhle. Låten framförs i fem versioner där radioversionen är en rätt övermogen och otäckt söt historia av dussinsnitt som egentligen inte tillför någonting. Men remixerna däremot, det är där det händer grejer. I synnerhet i de båda Desert Dream-remixerna transformeras låten ett skönt clubspår där både Midge och Claudia helt kommer till sin rätt.
Med remixjobben på “Personal Heaven” imponerar både Midge Ure och X-Perience. Och visst förtjänar en gammal ikon att ibland få visa framfötterna och bli beundrad även om glansdagarna är förbi!

Om Webbmaster

Kolla även

Bottenhavet - Ljus I Tysta Rum

Bottenhavet – Ljus i tysta rum

Är du inne på tung modern hårdrock med tydliga retrovibbar från 70-talet är inte det …