The View – Hats Off To The Buskers

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Sony BMG, betyg: 6]

Punk, pop, rock, ska, rockabilly, folkrock…
De här artonåriga skottarna kräver att du ska gilla samtliga uppräknade musikstilar. Annars kan du nämligen inte uppskatta deras platta till hundra procent. I fjorton spår kastar de sig handlöst mellan genres och ibland är det lysande, andra gånger småtrist, men mestadels är det i alla fall helt okay. Antingen vill The View spela allting på en gång, eller så söker de den stil som kan få dem att slå igenom. Jag vet inte. Däremot vet jag att Hats Off To The Buskers är en spretig och något förvillande cd. Jag vet också att bandet är proffsigt, men aningen identitetslöst och att det är närmast omöjligt att uppskatta samtliga spår. I öppningslåten “Comin´ down” skriker stärkarna och bandet mejar järnet. I “Superstar tradesman” är det fortfarande röj, men av mer melodiskt slag och i “Same jeans” blir det trallvänlig pop tills The View byter till punktempo igen. Den i mitt tycke bästa låten är dock “Don´t tell me” för det medryckande svänget. Den låten gör mig glad och står ut rätt kraftigt från övriga låtar. En del andra är nästan skrattretande glättiga. Genomgående är Hats Off To The Buskers en cd, full av enkel partymusik som inte kräver något av lyssnaren, men som ofta roar och vars ungdomliga energi kan få en småfull rockpublik att hoppa upp och ner i någon timme eller så.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …