The Love Crave – The Angel And The Rain

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Repo Records/ Sound Pollution, betyg: 8]

I ett omslag som påminner om en poster för en ny futuristisk och animerad film döljer sig skivan med The Love Crave, ett nytt italienskt gothmetalband med förkärlek för kommersiellt gångbara melodier och ett modernt, läckert, elektroniskt sound.
Sångerskan Francesca Chiara har givit ut ett soloalbum innan The Love Crave bildades och hennes röst är både sensuell, personlig och vacker, samtidigt som den låter skolad. Jag älskar när hon sjunger refrängen i storslagna “Can you hear me” eller när hon tar i lite extra i “The chauffeur”. The Love Craves musik är inte på något vis svår att ta till sig, snarare tvärtom. På ett par lyssningar sitter låtarna och det man hör är vad man får. Den kommersiella direktheten kan på sätt och vis vara albumets svaghet. Risken är att man tröttnar med tiden, då inte mycket dolts under den glansiga ytan, men just nu känns The Angel And The Rain som en alldeles utmärkt upplevelse som jag gärna utsätter trumhinnorna för upprepade gånger. Låtarnas regniga, nattliga storstadsatmosfär går väl ihop med konvolutet och passar som handen i handsken denna regnblöta vinter. Francesca Chiara kan mycket väl ge sina mer kända kvinnliga kollegor inom genren en seriös match framöver. Är hon lika bra live som på skiva blir hon en utmaning för de flesta. Ett annat plus med den här plattan är för övrigt att man slipper någon skitnödig, manlig growlsångare som ska stå för variationen. Någon sådan är nämligen inte Chiara i behov av.

Om Webbmaster

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …