Reckless Tide – Helleraser

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Armageddon Music, betyg: 7]

Riffrockarna från Hannover är tillbaka med uppföljaren till Repent Or Seal Your Fate, som i mitt tycke var ett alldeles utmärkt stycke brutal thrashmetal, där såväl humor som en hälsning till Queen involverades i det annars stenhårda konceptet.
Här kommer således Reckless Tides andra album och tyskarna har inte förändrats nämnvärt. De har fortfarande två sångare vars distinkta röster skapar variation. Thrashstuket ger plats för partier av rak, ösig metal, några riktigt starka melodier och fungerande refränger. Bandet visar prov på sin sjuka humor i “Kleemähendeäbte” och för den som vill kombinera smattrande dubbelkaggar med oläkbara nackskador finns det gott om headbanginglåtar att göra det till. Samtidigt förekommer här en massa musikaliska detaljer att upptäcka och uppskatta, så det är inte bara pang på rödbetan som gäller. Det lönar sig att lyssna noga.
I min värld av thrashmetal är “The preacher” en given hit, men även “House of cards”, det sju minuter långa titelspåret med sina spanska gitarrer i slutet och “Evolution” är definitiva höjdpunkter. Fullt lika stark som Repent Or Seal Your Fate är inte Hellraser riktigt, men det är en lyckad uppföljare till det utmärkta debutalbumet och det ska bli spännande att följa det här bandets fortsatta utveckling.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …