Wednesday , October 4 2023

Flower Clans – Trivialia

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Fifth Week Records, betyg: 6]

Gruppen Les Issambres får inga klockor att ringa hos mig, men det är namnet på Stefan Jacobsons ordinarie grupp. Flower Clans är hans soloprojekt och Trivialia är denna konstellations sjuspårs ep-debut.
Här framförs akustiskt klädda gitarrsånger, som om det fortfarande var the summer of love i San Fransisco och Åsa Carlssons flöjtspel sätter färg på anrättningen. Det är en rätt lättsam, avslappnad och trevlig “sitta-vid-lägerelden-och-dricka-rödvin-sent-på-natten-musik” som Flower Clans producerat här. Även om inte plattan vänder upp och ner på någons värld, så har den en värme och atmosfär av mysighet som tilltalar.
Det finns inget konstlat, överproducerat eller tillgjort över Trivialia. Inga stora gester, inget produktionsmässigt smink och inga bombastiska dramer exploderar i ansiktet. Flower Clans bara framför sina sånger, till synes väldigt enkelt och obekymrat. Ibland behövs det inte mer än så här för att skapa en trevlig stund vid högtalarna, medan vinden viner kall utanför.

Om Webbmaster

Kolla även

ATER KOMA – nygammalt material från den svenska nittiotalsduon

De av er som lyssnade på den svenska Depeche Mode-hyllningsskivan I Sometimes Wish I Was …