Familjen – Kom Säger Dom

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Adrian Recordings/Hybris/Border, betyg: 6]

Nu är det inte många dagar kvar innan Familjen, aka Johan T Karlsson, släpper sin debutplatta. Och som aptitretare levereras singeln “Kom Säger Dom”, som också finns med på albumet. Och som vanligt fångas jag av det genuina blippbloppandet och sången på skånska, som är så härligt fel att det bara kan bli rätt. Att låten dessutom är en kompakt dansgolvsdänga gör knappast saken värre.

Singelns andra spår “Det Vet Du” är även den plockad från albumet, men här känns inte greppet riktigt lika säkert. Bäst är de partier då Johan flippar ur och låter musiken bli magiskt elektrisk, men i övrigt domineras låten av en alltför stark slinga som gör att helheten känns alltför snäv. Avslutande instrumentalspåret “Ordning” är unikt för singeln och ännu ett bevis för att Johan vet hur man snickrar ihop en härlig 80-tals pastisch.

Med “Kom Säger Dom” har mina förväntningar på albumet skruvats upp ytterligare ett varv.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …