Wednesday , June 19 2024

The Last Hours – Lights

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Alabama Records, betyg: 4]

Västerås, Västerås…Pandora, Promoe – sen kommer jag inte på någon mer popartist från staden. Kanske var det just det som The Last Hours ville ändra på när de bildades 2005. Nu är hur som helst debutalbumet här.
I pressreleasen nämns band som Muse, Keane och Depeche Mode och det är i det musikaliska landskapet gruppen rör sig. Melankolisk gitarrpop med stora gester som gärna vill stå på de stora scenerna. Både produktion, arrangemang och låtmaterial är dock i fegaste laget, allt för lite sticker ut eller höjer sig över att vara bakgrundskuliss.
Balladen “Emotionless” och, till viss del, annorlunda “Fall before you” bryter av mot de tradiga gitarrmattorna, jag hade önskat mer variation av den sorten. Samt mer sug i sången och mer hook i melodierna. Nu blir The Last Hours bara kompetent men ganska tråkig pop.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …