Scooter – The Ultimate Aural Orgasm

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Kontor Records / Warner, betyg: 5]

Trion som förenar fotbollsstämning med dansgolv och smurfhits är tillbaka med 12 nya dunka-dunka låtar. Och som vanligt stjäl pojkarna som korpar. Man behöver inte vara något geni för att höra exempelvis KLF’s “What Time Is Love” eller Blurs “Song 2”, och den rena ripoffen från Kraftwerks “Radio Activity” är så uppenbar att det bara blir pinsamt. Å andra sidan, när Scooter är bra så dom faktiskt jämrans bra, och det fina är att man aldrig behöver hålla på att analysera kring musiken. Istället är det autopilot som gäller och ren underhållning, och om man står ut med att i var och varannan låt höra en slinga, en vers eller en refräng man känner igen då är The Ultimate Aural Orgasm riktigt underhållande. Och kanske håller den fram till sommarens partyn med några singlar, för att därefter snabbt falla i glömska och aldrig mer spelas. Det fortsätter att vara en Scooterplattas livscykel.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …