Frontside – Twilight Of The Gods – A First Step To Mental Revolution

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Dockyard 1/ Sound Pollution, betyg: 6]

En blick på det blodiga, motbjudande omslaget och man inser att det handlar om hårda bud här. Tungt är det också, riktigt jävla tungt, som om Djävulen själv körde bulldozer genom Armageddons flammor. Istället är det Frontside, ett band från Polen som tidigare givit ut en fullängdare, som här gör sitt bästa för att kvadda din hörsel och dina fönsterrutor.
Frontside löder på med death, thrash och metalcore. I häxbrygden infogas såväl inslag av numetal som fet growlsång, ren skönsång, melodier, en del riktigt kul och oväntade partier, samt tillfälliga hyss som får lyssnaren att vakna upp och reagera. Men tyngdpunkten ligger trots allt på helvetesvrålandet, brutaliteten och en vilja att krossa allt i sin väg.
Det fina med Twilight Of The Gods – A First Step To The Mental Revolution är plattans variationsrikedom, viljan att göra något nytt och eget av influenserna och stilarna, samt det sanslösa trycket. Nackdelen är att den kraftfulla growlsången får dominera i för stor utsträckning, vilket trots den musikaliska variationen får plattan att kännas aningen enahanda. Samtliga låtar är inte heller catchiga nog att dominera mitt intresse, så emellanåt förlorar jag koncentrationen. Men på det stora hela är Frontsides andra album en gedigen och genomarbetad historia som säkert kommer tilltala stora skaror extremmetalfans framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …