Saturday , April 13 2024

Shinedoe – Sound Travelling

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Behrang Kianzad)

[album, 100 Pure, betyg: 0]

Den svenska publiken kanske känner igen namnet Shinedoe från hennes remix av The Knifes Silent Shout, men hon är mycket större än en anonym remixartist.När Amsterdam Dance Event – Europas största dansmanifestation – gick av stapeln i oktober förra året så var en av de mest välbesökta tillställningarna klubben Melkwegs Detroit-kväll. Jämte storheter som Dave Clarke, Octave One och Robert Hood spelade holländska Shinedoe aka Chinedum Nwosu, en kvinnlig producent i raden av tunga män från Detroit.

Hennes egna tolvor som Astropunk och Underspell blev snabbt favoriter hos Sven Väth och Richie Hawtin, och när hon utkommer med fullängdaren Soundtravelling är det lätt att förstå varför. Shinedoe blandar afrikansk funk med holländsk electro och resultatet är en bekräftelse på den långvariga kärleksaffären mellan Amsterdam och Detroit. Hennes eget bolag Intacto records släpper bland andra Polder och hennes pojkvän 2000 and One, båda två starka akter inom funkig elektro. Rekommenderas!

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …