Saturday , January 28 2023

Gaiser – Neural Block

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Behrang Kianzad)

[album, Minus, betyg: 0]

Minus gör det igen och visar vart det minimala skåpet ska stå. Storheten Richie Hawtin har kunnat knyta till sig en rad artister såsom Gaiser, Heartthrob, Marc Houle och Magda och att Minus blev framröstad som årets skivbolag i Tyskland är kanske kvittens på deras betydelse. De flesta kreationer domineras av en minimalistisk, drivande och loopbaserad uppbyggnad och Gaisers Neural Block utgör inget undantag. Det är sofistikerad plingplong och ultramodern samplingsteknik där ljudet byggs lager på lager, men till skillnad mot klassisk techno eller house så finns här en rymdbetonad, stadionliknande ljudatmosfär som mycket intressant. Enda nackdelen är att den är just så perfekt, just så Minus ska låta. Men det är kanske fördelen?

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …