Sunday , February 25 2024

Alexi Delano aka A.D.1010 – Space for Bass

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Behrang Kianzad)

[album, Harthouse Mannheim, betyg: 0]

Bomber och granter! Technon har genomgått en metamorfos men den verkar vara vid god vigör, faktiskt så finns det så många element i en stor mängd av dagens “techno” tolvor att de vållar stora problem för skivaffärer att kategorisera dem och för oss konsumenter att “förbli trogen” vår smak. Alexis Delanos Space for Bass är ett utmärkt exempel. Trots likheterna med drivig, melodiebetonad elektro så är det faktiskt basen som får styra och ställa här. Och sparsamt använda, intelligenta samplingar lyfter låten till att kvala in som en självklar dänga på klubbar som Watergate i Berlin och Nitza i Barcelona. Bra där, Alexi!

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …