Wednesday , February 21 2024

STandART – Corrosion

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, AKKA/LAA, betyg: 7]

Trevlig synthpop här från gruppen STandART från Latvia. Bandet bildades 2002 och har sedan dess producerat fyra mini cd´n, inklusive Corrosion. Den i sin tur innehåller fyra tidigare outgivna spår, samt en mängd remixar av dessa, tre bonus mp3:or och lika många videos. Tillhör du Depeche Modes stora fanskara kommer du att reagera på STandARTs sångare. Han låter nämligen oerhört lik en ung David Gahan med sin rena, klara, mörka röst. Som Depeche-fan är det inte heller omöjligt att du kommer att gilla STandARTs musik. Låtarna är nämligen lättlyssnade med trevliga melodier, tydliga refränger och en något vemodig atmosfär i kompositionsbygget. Dessutom har Troubleshooter (Rob Holloway) som remixade Depeches “A pain that I´m used to” gjort en av remixarna på “Corrosion”.
Vilken grupp som är Latvia-bandets huvudsakliga influens råder det således ingen som helst tvekan om. Däremot upplever jag låten “Energia” som att det här bandet någonstans har en experimentell ådra också. Det är dock den charmiga electropopen som gäller. De analoga syntharna och trummaskinerna dominerar och ger STandARTs låtar ett varmt och tilltalande sound, samtidigt som gitarren smälter fint in i ljudbilden. Remixarna spretar desto mer av naturliga skäl. Vilken eller vilka man föredrar av dessa är uteslutande en smaksak.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …