Wednesday , February 21 2024

Foobar The Band – Hellride

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Daredevil Records, betyg: 6]

I Göteborg är det party. Foobar The Band står för röjet och ingen har behov av djupsinnigheter eller krångliga musikaliska visioner. Nix, det är bara att slita fram ännu en helpanna brännvin, slänga läderpajen i ett hörn och rocka loss. De lättsinniga refrängerna avlöser varandra, oavsett om de har hitpotential eller inte, för lite blandat är det på den fronten, men det bör inte hindra någon från att ha kul.
Foobar The Bands huvudsakliga influenser är Audioslave, Backyard Babies, Foo Fighters och Danko Jones. Det kan man gott tänka sig när göteborgarna ger sig på instrumenten som en hungrig flock vilddjur. Man kan även tänka sig att det här bandet kan piska upp en livepublik med faiblesse för hårdare rock rätt rejält. Åtminstone om Foobar The Band låter så fett och tajt live som de gör på Hellride. Med andra ord finns det egentligen ingenting att klaga på här. Frågan är bara vad som händer när festen är över? Kommer de bakfulla hårdrockarna minnas vad som hände och hur det lät? Kommer Hellride överleva till nästa fest då ytterligare ett gäng plattor av andra band med samma stuk har invaderat cd-spelarna hos partygänget? Kommer vi minnas det här gänget om cirka ett år? Det är mycket svårt att sia om, men en sak är säker: just nu står Foobar The Band för partymusiken och ingen lär klaga på öset.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …