Saturday , January 28 2023

Don Agbai – Cats And Travel

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[ep, Vapen & Godis, betyg: 5]

Elektronisk lågbudget indiepop känns som en bra beskrivning av Don Agbai och deras ep Cats And Travel. Inledningen på första spåret “A Trip To Venice” är lovande men resten av låten når inte riktigt hela vägen för att jag ska bli nöjd och efterföljande “These Things Happen” fortsätter i samma stil. Don Agbais synth/indiepop (och i mitt tycke en del andra liknande band med) känns lite tam och fantasilös. På plussidan har Cats And Travel en hel del charm och sköna slingor men det saknas något för att det ska bli riktigt bra. På “Barcelona 2002” har man fått hjälp av Evergreen Days och får en positiv effekt av att involvera en tjej på sång. “Soft Paws, Hard Pavement” är snäppet vassare än de andra låtarna på Cats And Travel, den känns lite offensivare och mer spännande. Till sist hittar vi en Children Within remix på “Barcelona 2002” där Joakim Thureby levererar låten i en synthpopversion och får till skivans bästa spår.

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …