Wednesday , February 28 2024

The Polish Ambassador – Diplomatic Immunity

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Jumpsuit Records, betyg: 6]

Om någon skulle fråga mig om lekfull amerikansk synthpop med analoga förtecken skulle jag förmodligen svara Freezepop och sedan vara tyst. Åtminstone fram till förra veckan då jag fick besök av den märklige och stencoole polske ambasadören.

The Polish Ambassador har sitt rike i Chicago där han knåpar ihop härligt lekfulla sånger med tilltalande namn som “Earth Versus The World”, “Infiltrating The UN”, “Ameoba Party” och “Not Without My Lipstick”. Titlarna antyder koppling till bitpop, och visst finns inslaget där, men mer som effekter än som bärande element. Mina favoriter är poppiga och fartfyllda “London Telecommunicatiing” och “Get Your Damn Hands Off My Synthesizer” i vilken en tung basgång får sällskap av en slinga med medeltida förtecken.

Min invändning mot “Diplomatic Immunity” är att musiken ibland kommer farligt nära gränsen för vad som blir hissmusik, men trots att det vinglar till ibland klarar sig The Polish Ambassador med hedern i behåll. Jag har nog fått en ny idol.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …