Sunday , February 25 2024

Laurent Garnier & Carl Craig – The Kings of Techno

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[album, , betyg: 3]

Behold. Giganterna Laurent Garnier och Carl Craig står bakom samlingsplattan “The Kings of Techno”. En platta där den första skivan fokuserar sig på “The History of Detroit” och den andra tar upp “Influences & Developments”.

Garnier presenterar Detroitsounden på första plattan och det kan te sig en skevt för vissa lyssnare. Skivan innehåller så vitt blandade artister som The Stooges, Aretha Franklin och The Temptations och tro mig, jag skulle också vilja börja göra techno om det bara fanns sådan skit (rent utsagt) omkring mig. Det är enkelt att hoppa förbi skivans förstadel tills man kommer till bättre landskap med saftigt underskattade Arpanet. Varför nämner folk dem så sällan? Jag anser att Arpanet hör till samma ligga som Anthony Rother och grabbarna.

Desto mer spännande är Carl Craigs andra platta. Där radas allt från Visages mer okända låt “Frequency 7” upp tillsammans med Nitzer Ebbs “Join in the chant” och Art of Noises “Beat Box).
Men för att vara såna legender som Garnier och Craig är så är jag rätt besviken. Om man nu ska ta tag i ett sådant fantastiskt ämne som techno och dess föregångare så kunde man allt ha tagit i ordentligt.
Detta känns bara fegt och oinspirerande, trots bra låtar.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …