Wednesday , April 17 2024

Eisbrecher – Antikörper

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, AFM Records/ Sound Pollution, betyg: 7]

Tillhör du dem som inte kan få nog av Rammstein? Är du i trängande behov av en kopia av det tyska pyromanbandet? I så fall är Eisbrecher din räddare i nöden. Antikörper låter nämligen så mycket Rammstein som ett annat band kan göra utan att direkt förvandlas till Till Lindemann och hans käcka gossar. Likheterna är med andra ord färre än olikheterna. Möjligtvis är gitarrerna hos Eisbrecher mindre framträdande, men det påverkar inte helhetsintrycket i någon större utsträckning. Det fina med Eisbrecher är att de skriver fullt lika starka låtar som förebilden. Lyssna bara till “Ohne dich”, en låt som omöjligt kan undgå att bli en hit. Egentligen är det rätt fantasilöst att som Eisbrecher rippa ett annat band så uppenbart, men samtidigt kan jag inte annat göra än att gilla resultatet. Låtmaterialet är nämligen väldigt bra och likaså är framförandet utsökt. Men nog hoppas jag att det här gänget hittar en egen personlighet framöver. Eisbrecher är dock ingen duvunge i branchen. Sångaren Alexx Wesselsky och gitarristen Noel Pix lirade tidigare ihop i Megaherz. Herrarna blev ovänner, upplöste gruppen, men fann sedan varandra igen 2002 då Eisbrecher bildades. Två år senare gavs ett självbetitlat album ut och två år efter det finner vi alltså Antikörper i skivbutikerna. Det blir spännande att se vart Eisbrecher kommer ta vägen i framtiden.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …