Eisschock – Therapie

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, AmortaliaS, betyg: 5]

Eisschock är en tysk dam som på debutalbumet Therapine har gjort det mesta själv. Hon har skrivit låtarna och texterna som delvis är på engelska, delvis på tyska, hon har arrangerat, programmerat, producerat och givetvis är det även hon som trakterar mikrofonkonsterna. Resultatet är ett mellanting av snällare synthpop och hårdare electro, i vissa fall gränsande till EBM med smattrande trummaskiner och en röst som snarare viskar än sjunger. Om viskandet är för att dölja den halvtaffliga engelska lyriken vet jag inte (och den tyska diton kan jag inte uttala mig om) men några litterära mästerverk är knappast vad som serveras här. Den troligaste förklaringen är dock att Eisschock inte är någon vidare sångerska. Åtminstone visar hon inte upp några imponerande vokala insatser på det här albumet.
Låtmässigt får hon det däremot att fungera emellanåt. Främst när hon framför lite tuffare saker som “Sex sells”, “Panic attack” och “Dub party”. Andra gånger blir det aningen för trist och stelt för min smak, men om Eisschock får utvecklas i lugn och ro kan hon säkert komma vidare från det här relativt lovande debutalbumet och åstadkomma mer tilltalande plattor. Det kräver dock starkare melodier, bättre sång och helst även mindre banal lyrik. Eisschock bör inte räknas ut ännu. Periodvis är plattan hyfsat spännande, trots allt.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …