Sunday , February 25 2024

Trauma Pet – You Cannot Feel This

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Line Out records, betyg: 5]

Trauma Pets debutskiva “You Cannot Feel This” har funnits på marknaden ett tag, men kan ändå vara värd att uppmärksamma. Musikaliskt rör sig trion i något område där synth, darkwave och goth flyter samman. Det är melodiöst och luftigt, och får mig att tänka på Clan Of Xymox eller Tehnoir i light-tappning. För särskilt tungt och ruffigt blir det aldrig, även om ett par försök görs. Bandets styrka är i första hand sångerskan Eleanor Scerri som gör ett utmärkt jobb. Men även om “You Cannot Feel This” ger ett mycket sympatiskt intryck så saknar jag ändå något eget. Som det är nu finns det egentligen ingenting som sticker ut och Trauma Pet blir mest ett anonymt bakgrundsbrus. Förvisso ett trevligt sådant, men ändå.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …