Saturday , February 24 2024

Lowe – My song

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[singel, Megahype, betyg: 3]

Lowe fortsätter att mjölka sin guldkalv “Tennant”. “My song” är nummer fem i ordningen av singelsläpp. Lowe börjar nu likna Depeche Mode allt mer, där bandet släpper mängder med olika remixer för att mjölka fansen på pengar. Kanske kan “My Song” ingå i strategin att erövra öststaterna där bandet nu frenetiskt turnerar, men vad blir över för oss i väst? Jag skulle inte bli helt förvånad om Lowe dyker upp som reprentant för Vitryssland i nästa års Euroschlager.

På denna release bjuds det på fyra nya mixar samt en ny remix av “Face to Face”. Banden som gör remixarna är Mafia Mike, Rupesh Cartel och Minerve. Det är inga extravagansa utsvävningar, utan idel säkra kort. Efter man lyssnat på “My Song” fyra gånger känner man sig rätt uttråkad, och Minereves remix av “Face to Face” som även den finns med på “Tennant” känns då bara överflödig. Min klara uppfattning är att mixarna borde sticka ut mer än vad de gör på denna cd-singel, eventuellt att man lagt med en liveversion. Nu känns de bara som fyra nyanser av brunt av “My Song”.

Står Lowes hela katalog i hyllan, inklusive öst-releaserna är detta ett givet köp, men för oss andra som väntar på nytt material känns denna singel väldigt överflödig.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …