Wednesday , April 17 2024

Kill The Young – Kill The Young

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Blip/ Discograph, betyg: 7]

Tom, Dylan och Olly Gorman kommer från Manchester: Bröderna är mellan arton och tjugotre bast. Tillsammans kallar de sig Kill The Young och debutplattan trion har spelat in är inte alls tokig. Här finns en lovande pop-ådra, en genomgående new wave-känsla, kanske ett litet stänk punk samt en aning Morrissey och U2 som tittar in emellanåt.
Tom Gorman som lirar gitarr sjunger inte alls tokigt. Hans röst är inte extremt originell, men den är mjukt tilltalande och han vet att använda den varierat, utan att låta överdriven eller tillgjord. Dylan och Olly på bas respektive trummor har sina framträdande partier och resultatet tål att höras mer än en gång.
Brorsorna har fått ihop ett gäng trevliga pop- och rocklåtar där såväl indievibbar som återanvända retroackord, power pop-refränger och lite tuffare stuk får plats. Om någon uppfattar detta som att albumet skulle kännas ojämnt så kan ni glömma det. Kill The Young blandar och tar, lånar, stjäl och hittar på eget, men får sammanhanget och helheten att fungera oväntat bra. Trots allt är ju detta bara bandets debutalbum, men det hörs faktiskt inte. Kanske är det Kill The Youngs intensiva live-gigande som givit dem självförtroendet och erfarenheten att låta så bra som de gör. De här killarna kan gå långt.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …