Wednesday , February 21 2024

Flux – Protected

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, na-no, betyg: 6]

“Protected” är andra singeln jag hört med Flux, och om jag skall dra någon slutsats av dessa två bekantskaper så är det att Flux definitivt är en stjärna i vardande.

Titelspåret “Protected” är i originalet en suverän dansdänga med starka drag av såväl italodisco som tidig synthpop a la Giorgio Moroder. I instrumentala “Super Size”-remixen kommer jag plötsligt även att tänka på Rockets och Space, och då förstår ni nog på vilken nivå den ligger. Andraspåret “No More Than Alive” når inte riktigt lika högt, men är ändå en snygg pophistoria i stil med Client som faktiskt skulle kunna funkat som a-sida.

“Protected” har den fulla potentialen att bli en synthpopsklassiker. Och det känns som att det målet bara ligger bara lite flitig P3-rotation bort. Eller så räcker det med intensiv uppmärksamhet på MySpace, vilket jag mer än gärna uppmuntrar till.

Om Webbmaster

Kolla även

Dollar

Kan ett nystartslån vara vägen till en ny musikstudio?

Att starta en musikstudio är en dröm för många producenter och ljudtekniker, men finansieringen kan …